949true dots bottomleft 250true false 800none
 • 5000 slideright true 150 right 30
  Slide1
  Alege tehnologia canadiană MiTek pentru şarpanta, hala, piscina, solarul tău! O construcţie rapidă în proiectare şi execuţie, la un cost total extrem de avantajos.
 • 5000 slideright true 150 right 30
  Slide2
  Experienta ne recomanda! A lucra cu noi poate fi una dintre experientele din viata dvs cele mai placute si profitabile!
 • 5000 slideright true 150 right 30
  Slide3
  Structuri prefabricate din lemn cu tehnologie MiTek. Conectori metalici, plăci multicui, programele de proiectare specializate în desen şi calcul structural - RoofCon TrussCon - conform Eurocod
?

Tehnologia MiTek

TEHNOLOGIA DE FABRICARE A SARPANTELOR CU PLACI MULTICUI
Procesul de fabricare a sarpantelor industrializate cu placi multicui este un proces simplu care nu implica personal numeros datorita tehnologiei bine pusa la punct incepand din faza de proiectare a acoperisurilor pana in faza de livrare si montaj. Pentru a produce, vinde si monta acoperisuri din lemn prefabricare tip grinda cu zabrele este necesara parcurgerea urmatoarelor etape:

 

PROIECTARE
Trebuie sa aveti un proiectant sau un tehnician proiectant care sa realizeze proiectul DDE in urma planurilor de sarpanta puse la dispozitie de arhitect. Cilck catre proiectare. Inainte de a intra in procesul de productie, este necesara efectuarea RELEVEULUI constructiei pe care va fi montata sarpanta pentru a va asigura de corectitudinea cotelor din teren care trebuie sa corespunda cu cele din proiect intrucat programele de proiectare  RoofCon-TrussCon dezvoltate de compania MiTek lucreaza in milimetri, avantajul fiind eliminarea eventualelor abateri.
MATERIA PRIMA
Pentru fabricarea sarpantei industrializate cu placi multicui este necesarã achizitionarea de cherestearasinoasã ecarisatã, incadrata in clasa de rezistentã C24 si umiditate sub 20% de la furnizori specializati in domeniu precum si de organele de asamblare de tip placa multicui produse si furnizate de compania MiTek. Cheresteaua nu trebuie sa aiba abateri de taiere mai mari de 2mm.

DEBITAREA MATERIALULUI LEMNOS
Inca din faza de proiectare veti sti cu exactitate cantitatile de materiale necesare comenzii lansate in productie inclusiv lista fisierelor de taiere pentru toate elementele din lemn, ele fiind generate direct de  programele de proiectare  RoofCon-Truss-Con si Wood Engine.

Debitarea se poate face in doua moduri;                                                                                                                                                               -automatizat cu circulare tip CNC in care introduceti datele generate de progamul de proiectare  RoofCon-TrussCon si  Wood Engine  la dimensiuni si unghiuri conforme cu plansele de executie,
-manual pentru cei care nu detin cicular cu comanda numerica, debitarea se face cu ajutorul unui circular de tip pendula, unghiurile de taiere fiind trasate cu ajutorul raportorului conform fisierelor de taiere si productie generate de program necesitand numerotarea lor.
PRESAREA  ,, SUDURA IN LEMN”

Urmatoarea fazã este configurarea si pozitionarea elementelor din lemn conform planurilor de proiectare pe mesele de presare in functie de tipul presei folosite.

In functie de tipul presei din dotare, nodurile elementelor din lemn se urmeaza a fi presate ,,sudura in lemn multicui” trebuiesc  configurate conform detaliilor de executie din plansa tehnicã de productie dupa care se fixeaza pe mesele de presare cu ajutorul unor dispozitive de strangere  pentru a obtine o imbinare perfectã a elementelor din lemn la presarea placii multicui.


O fazã optionalã este impregnarea elementelor din lemn rezultate in urma debitarii cu substante antifungice si ignifuge folosind cuve de impregnare sau autoclave.

EVACUARE SI TRANSPORT

Dupã presare urmeaza evacuarea fermelor care se poate face manual (cãrucioare) sau automatizat (benzi transportoare, macarale) in vederea depozitarii pentru a fi expediate.
Grinzile cu zãbrele cu placi multicui trebuie special proiectate pentru a fi incarcate in mijloacele de transport fara a depasi gabaritul acestora. Se pot transporta grinzi cu zabrele avand o lungime de maxim 13,60 metri (TIR) si o inaltime de 3 metri. Pentru grinzi cu dimensiuni mai mari, existã posibilitatea inchirierii de transporturi speciale, agabaritice. De asemenea, pentru grinzi cu deschideri foarte mari, care depasesc 13 metri, MiTek ofera solutia tehnica pentru executarea acestora din mai multe segmente, existând o placa speciala de imbinare tip FSP pentru imbinarea in santier.
Costurile de manipulare si transport nu influenteza foarte mul pretul sarpantei (maxim 1,5  euro pe mp pana la o distanta de 500 KM)
Se pot transporta aproximativ 400-600 mp de acoperis tip grindã cu zãbrele in functie de tipul de sarpantã, inclusiv toate organele de asamblare, contravântuiri si distaniteri din lemn.

Daca tinem cont de timpul scurt in care se monteaza acoperisul prefabricat utilizand placi multicui, costul transportului este nesemnificativ.